Repository logo
 
Loading...
Thumbnail Image
Publication

Avaliação da utilização da espectrofotometria de UV/Vis na quantificação de antibióticos em extractos de leite de vaca

Use this identifier to reference this record.
Name:Description:Size:Format: 
232-243_FCS_06_-3.pdf261.11 KBAdobe PDF Download

Advisor(s)

Abstract(s)

A comercialização da maior parte dos alimentos é precedida por um processamento complexo,o qual necessita de ser devidamente monitorizado, de forma a controlar a presença de substâncias nocivas. no entanto, estas substâncias, designadamente antibióticos, são necessárias no combate de diversas patologias veterinárias, pelo que são administradas aos animais de consumo. este estudo foi desenvolvido com o objectivo de testar e optimizar um método de extracção de resíduos de antibióticos do leite de vaca gordo pasteurizado. The marketing of most food is preceded by a complex process, which needs to be properly monitored in order to supervise the presence of harmful substances. However, these substances, including antibiotics that are administrated to consumption animals, are necessary in combating of various veterinary diseases. this study was developed with the aim to test and optimize a method for extraction of antibiotic residues in cow’s pasteurized milk.

Description

Keywords

Leite Espectrofotometria de UV-Vis Sulfamerazina Oxitetraciclina Cloranfenicol Milk uV-Vis spectophotometry Sulfamerazine Oxytetracycline Chloramphenicol

Citation

Revista da Faculdade de Ciências da Saúde. Porto. ISSN 1646-0480. 6 (2009) 232-243.

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Publisher

Edições Universidade Fernando Pessoa

CC License